Politika

Simić: Srpski narod odlučan u borbi za opstanak na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2022

-

11:20

Simić: Srpski narod odlučan u borbi za opstanak na Kosovu i Metohiji
Igor Simić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Među srpskim narodom na KiM još se oseća strah i tenzija, ali su oni više nego ikada odlučni da brane pravo na postojanje, ostanak i opstanak na svojim vekovnim ognjištima, rekao je danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

On je, gostujući na TV Pink, naveo da je protekla još jedna u nizu neprespavanih noći za Srbe na prostoru KiM, kako za one na severu koji su posebno bili izloženi opasnosti iz Prištine, tako i za one na jugu.

"Kada neko pogleda sa strane ovde deluje sve normalno, ali verujte tenzije i dalje ima, oseća se u vazduhu. Građani strepe. Mi želimo mir zato što živimo na ovim prostorima i verujte niko od nas u ovom trenutku više ne želi mir", opsao je Simić situaciju na KiM.

Naglasio je da srpski narod na KiM godinama unazad trpi torturu iz Prištine, posebno od kako je na vlast došao Aljbin Kurti.

Kada je reč o problemima i ljudima koji su protestovali i postavljali barikade, Simić je rekao da su oni su to uradili isključivo kako bi zaštitili sebe i pravo na život.

Prema njegovim rečima neprospavane noći proveli su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sa ciljem da se na KiM sačuva mir i stabilnost.

Smatra da bi došlo do stabilizacije situacije i mira na KiM, Priština mora prestati sa provokativnim akcijama i slanjem do zuba naoružanih specijalaca koji maltretiraju porodične ljude, po putevima na sevru KiM.

"Nije stvar samo tablica i ličnih karti, to je kap koja je prelila čašu i strpljenje dovela do kraja kada su u pitanju Srbi na KiM. Mi želimo mir, ali i želimo život dostojan čoveku u 21. veku", kazao je Simić.

Simić je istakao da građani osećaju pritisak iz Prištine, kao i odsustvo pritiska Međunarodne zajednice, jer, kako je naveo, "imali smo prilike da vidimo kako je preksinoć moglo sve da se zaustavi nakon jednog razgovora".

Međutim, dodao je da građani isto tako osećaju snažnu podršku iz Srbije i našeg državnog rukovodstva.

"Oseća se jedinstvo srpskog naroda i odlučnost da brani pravo na postojanje, opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima", zaključio je Simić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija