Politika

Nemački ambasador u Prištini: Svi Briselski sporazumi moraju da se sprovedu, pa i ZSO

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2022

-

16:43

Nemački ambasador u Prištini: Svi Briselski sporazumi moraju da se sprovedu, pa i ZSO
Nemački ambasador u Prištini: Svi Briselski sporazumi moraju da se sprovedu, pa i ZSO - Copyright EPA/M.A.PUSHPA KUMARA

veličina teksta

Aa Aa

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode danas je, u odgovoru direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkovića, naveo da svi briselski sporazumi moraju da se sprovedu i da je više puta ukazao na to da treba rešiti pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

"Dragi gospodine Petkoviću, da, svi briselski sporazumi moraju da budu implementirani. Za vašu informaciju: Više puta sam rekao da se treba pozabaviti formiranjem ZSO, nedavno i javno na TV-u na ''Slobodno srpski'' i ''Kaldžo Pernime'', a bilateralno redovno sa kosovskom vladom", naveo je Rode na Tviteru.

Petković je juče na Tviteru upitao Rodea zašto Nemačka nije učinila ništa povodom Zajednice srpskih opština i poručio mu da pre bilo kakvih jednostranih interpretacija, pažljivo pročita prethodne sporazume.

Petković je na taj način reagovao na Rodeovu objavu na Tviteru u kojoj navodi da je u razgovoru sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani istakao da su odluke Prištine o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima legitimne i potpuno u skladu sa Briselskim sporazumima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija