Politika

Narodna stranka traži skupštinsku sednicu o Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: FoNet

08/08/2022

-

12:38

Narodna stranka traži skupštinsku sednicu o Kosovu i Metohiji
Narodna stranka traži skupštinsku sednicu o Kosovu i Metohiji - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Narodna stranka saopštila je danas da je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.

U inicijativi poslaničke grupe Narodne stranke navodi se da je primena odluke Prištine o ličnim kartama koje su izdali nadležni organi Srbije, kao i o preregistraciji vozila odložena za samo 30 dana, odnosno za 1. septembar ove godine, a da je za 18. avgust najavljen sastanak predsednika Srbije i premijera Kosova.

Narodna stranka smatra da bi bilo od izuzetne važnosti da Skupština posle sveobuhvatne rasprave donese relevantne akte kako bi se ustanovio pregovarački okvir Republike Srbije, a po pitanju zaštite teritorijalne celovitosti, suvereniteta, prava i interesa Srbije i građana srpske nacionalnosti na Kosovu, navodi se u inicijativi.

Poslanička grupa Narodne stranke podsetila je da je Skupština Srbije o Kosovu i Metohiji poslednji put raspravljala u maju 2019. godine.

Prethodno, inicijativu za posebnu sednicu parlamenta o Kosmetu podnele su i Dveri, koje su zatražile da se na njoj razgovara i o rezoluciji Evropskog parlamenta.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija