Politika

Šapić o Europrajdu: Odluka o održavanju je na nacionalnom nivou, Beograd će obezbediti komunalni red

Komentari

Autor: FoNet

23/08/2022

-

10:16

Šapić o Europrajdu: Odluka o održavanju je na nacionalnom nivou, Beograd će obezbediti komunalni red
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Grad Beograd će obezbediti komunalni red ako Europrajd bude održan, a lično nisam homofobičan ni ksenofobičan niti ova gradska uprava ima bilo šta protiv bilo koga, i mislim da LGBT populacija treba da ima jednaka prava sa svima, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je za TV Prva rekao da ako manjina očekuje poštovanje većine, onda treba da se poštuju i neke tradicionalne vrednosti u društvu.

"Da li sam presrećan zbog te organizacije - nisam, da li ću joj stati na čelo - naravno da neću, da li će Beograd obezbediti komunalni red - da, hoćemo. A što se tiče odluke o održavanju i bezbednosti - ona je na nacionalnom nivou i na strani policije", rekao je Šapić.

On misli "da je glavni prblem te manifestacije nije to što neko hoće da izrazi drugačiju seksualnu orijentaciju, već u tome kako ona izgleda".

"Ono što smo viđali na televizijama se kosi sa nekim našim tradicionalnim vrednostima, a bio bih protiv takve manifestacije i da je organizuju heteroseksualci", rekao je Šapić.

Zaključio je da su "ova zemlja i ova vlast" pokazale da imaju širine i razumevanja i za ljude različite seksualne orijentacije, verske i nacionalne pripadnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija