Politika

Sutra sednica Predsedništva SNS - očekuje se odluka o mandataru nove vlade

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/08/2022

-

11:08

Sutra sednica Predsedništva SNS - očekuje se odluka o mandataru nove vlade
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Srpska napredna stranka održaće sednicu Predsedništva sutra, 24. avgustaod 17 časova. SNS bi trebalo da na sednici dogovori koji će bit kandidat te stranke za mandatara nove vlade.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić najavio je da su za tu poziciju sada mogući kandidati dosadašnja premijerka Ana Brnabić, funkcioner SNS-a Miloš Vučević ili kandidat nekoga od koalicionih partnera.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će vlada biti u sigurnim rukama ako premijer bude Miloš Vučević i ocenila je da je on izuzetno sposoban čovek što je pokazao kao gradonačelnik Novog Sada.

"Miloš je fantanstičan čovek, izuzetno sposoban što je pokazao i način na koji je vodio Novi Sad koji je proslavio Srbiju kao omladnska prestonica i evropska prestonica kulture. To je uradio on sa svojim timom uz podršku vlade", rekla je Brnabić na pitanja da prokomentarište to šte se njeno i Vučevićevo ime pominju kao imena budućih mandatara.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević rekao je da smatra da je politički logično da SNS, kao stranka koja je dobila najveće poverenje građana, predloži budućeg predsednika vlade.

"Postoji i opcija da koalicioni partner predloži svog madantara i da SNS to prihvati ili da SNS da svog madantara, u tom kontekstu su spomenuta dva imena - gospođe Brnabić i moje", naveo je Vučević.

Podsetimo, Vučić je kazao i da će sastav nove vlade biti poznat do kraja avgusta. "Mislim da će pre kraja avgusta da bude u Skupštini. Inače, rok za sastav Vlade je 2. novembar. Da li će da bude 28. ili 29, važno da bude dobra Vlade", poručio je Vučić.

Na parlamentarnim izborima održanim 3. aprila najviše glasova (1.635.101) osvojila je Srpska napredna stranka što je 120 mandata. Potom sledi lista Ujedinjeni za pobedu Srbije sa 520.469 glasova i 38 mandata, a treća je Socijalistička partija Srbije sa 435.274 glasa i 31 mandatom. U parlament je ušlo i pet lista nacionalnih manjina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija