Politika

Hil: Rat u Ukrajini približio SAD i Evropu, nadam se da će približiti Srbiju Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2022

-

13:00

Hil: Rat u Ukrajini približio SAD i Evropu, nadam se da će približiti Srbiju Evropi
Kristofer Hil - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je danas povodom Dana nezavisnosti Ukrajine i šest meseci od ruskog napada na tu zemlju, da se nada da će taj rat dovesti do približavanja Srbije Evropi ali i SAD, upravo kao što je "približio EU i SAD".

Ambasador je u pisanoj izjavi naglasio da ono što bi Srbija trebalo da uradi po pitanju odnosa prema Ukrajini i to kako će njeni građani reagovati, ipak zavisi od Srbije.

"Ukrajina ima podršku celog sveta, a posebno SAD. Šta bi Srbija trebalo da uradi i kako će građani Srbije reagovati, naravno, ipak zavisi od Srbije. Kao što je ovaj rat približio EU i SAD, nadam se da će dovesti do približavanja Srbije Evropi, ali i Sjedinjenim Državama", naglasio je Hil.

Ambasador je naglasio da ne možemo dozvoliti da takva vrsta agresije opstane i u svetu da dođe do situacije da sused može da napadne suseda. Stajući na stranu Ukrajine protiv Rusije u ovom trenutku, stavlja sve nas na pravu stranu istorije, jer Ukrajina će zasigurno trijumfovati.

“Prošlo je šest meseci otkako se svet suočio sa saznanjem da je jedna zemlja, Rusija, napala svog suseda. Ispostavilo se da je to jedan od najbrutalnijih ratova u ovom veku. Ukrajinski narod je uzvratio ogromnom verom, i nije dozvolio Rusiji da okupira njihovu zemlju. Njihova hrabrost govori u prilog činjenici da se ljudi snažnije i uspešnije bore za nešto što je njihovo, nego kada se bore za nešto što upravo otimaju", naveo je Hil.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija