Politika

Dačić: Nema važnijeg pitanja od Kosova i Metohije u ovom trenutku, puna podrška Vučiću

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2022

-

11:35

Dačić: Nema važnijeg pitanja od Kosova i Metohije u ovom trenutku, puna podrška Vučiću
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da se upravo ovih dana najbolje vidi koliko je bilo važno sto su građani Srbije na izborima pružili ogromnu podršku Aleksandru Vučiću, koji, ističe, u ovim prelomnim i teškim trenucima, kao predsednik Republike, uspešno vodi borbu za mir i za zaštitu našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

"Obaveza prema našoj državi i narodu je da mu pružimo maksimalnu moguću podršku u toj borbi", naveo je Dačić za Tanjug.

Naglasio je da je preko potrebno narodno jedinstvo, bez međustranačkih razmirica, koje Srbiji mogu samo da štete. Nema važnijeg pitanja u ovim momentima, u pitanju je opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i budućnost Srbije, poručio je Dačić.

"Socijalisticka partija Srbije i ja lično, bićemo snažan deo narodnog jedinstva i političke stabilnosti zemlje, jer bez toga neće biti ni Srbije", naveo je Dačić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se sutra u 10 časova javnosti povodom izbora mandatara za sastav nove Vlade Srbije. Predsednik će govoriti i o situaciji na Kosovu i Metohiji, najavljeno je iz pres službe predsednika Srbije.

Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsednik Republike predložiće Narodnoj skupštini kandidata za predsednika Vlade, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

Podsetimo, kao moguće kandidate za to mesto Vučić je ranije naveo funkcionere Srpske napredne strane Anu Brnabić i Miloša Vučevića, ali nije isključio ni mogućnost da mandatar bude kandidat nekoga iz redova koalicionih partija SNS-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija