Politika

Borelj: Pitanje tablica teže od ličnih karata, zalažem se za rešenje koje obe strane mogu da prihvate

Komentari

Autor: Fonet

29/08/2022

-

21:52

Borelj: Pitanje tablica teže od ličnih karata, zalažem se za rešenje koje obe strane mogu da prihvate
Borelj: Pitanje tablica teže od ličnih karata, zalažem se za rešenje koje obe strane mogu da prihvate - Copyright Tanjug AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Đozep Borelj izjavio je da je optimista "da će Kosovo i Srbija, posle dogovora o ličnim kartama, postići sporazum i o registarskim tablicama".

Borelj je rekao da je pitanje registarskih tablica teže od pitanja ličnih karata, o čemu su kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić postigli dogovor 27. avgusta.

On je za Radio Slobodna Evropa istakao da ne očekuje da će se to desiti odmah, ali da postoji period od dva meseca koji je Kurti prihvatio kako bi izbegao situaciju koja bi mogla da stvori veću opasnost.

Šef evropske diplomatije je kazao da se zalaže za rešenje o tablicama koji obe strane mogu da prihvate, ukazujući da je "njegova uloga da pokuša da razume poziciju i Srbije i Kosova".

Ističe da je problem tablica teže rešiti jer tu nije reč samo o kretanju, već je to imovina koja se može prodati i kupiti, ali napominje da je ipak optimista. 

"Mislim da će to biti za nekoliko nedelja, a imaćemo dvomesečni period", dodao je on, "to nije nešto što će se desiti sutra".

Borelj je rekao da se zalaže za nešto što bi obe strane mogle da prihvate, a videće se da li Beograd i Priština mogu da to da prihvate. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija