Politika

Dragan Marković Palma nakon što je ulica u Paraliji dobila njegovo ime: "Jače je dobiti ulicu za života nego posthumno"

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2022

-

12:08

Dragan Marković Palma nakon što je ulica u Paraliji dobila njegovo ime: "Jače je dobiti ulicu za života nego posthumno"
Dragan Marković Palma - Copyright Facebook.com/Dragan Marković Palma

veličina teksta

Aa Aa

Predsedniku Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi dodeljena je ulica u Paraliji odlukom Skupštine grada Katerinija.

Tablu sa imenom Dragana Markovića Palme na prigodnoj svečanosti otkrili su gradonačelnik Katerinija Konstantinos Kuokodimos i Palma.

Kuokodimos je rekao da je u Grčkoj veoma teško da neko ko je strani državljanin dobije ulicu i naveo da je Palma to zaslužio.

"U slučaju Dragana Markovića Palme on jeste iz druge države, ali ta država je veliki prijatelj Grčke. Pre svega iste smo vere i čuvamo istu tradiciju, porodicu, veru i domovinu", rekao je Kuokodimos.

Palma je naveo da ima ulice posvećuje građanima Srbije, svima koji dolaze na odmor u regiju Pierija, čiji je glavni grad Katerini.

Facebook.com/Dragan Marković Palma

 

"U svetu ima ulica čija imena nose Srbi poput Karađorđa, Nikole Tesle, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Milutina Milankovića, ali ja nisam velikan kao oni, ali sam možda jedini Srbin koji je dobio ulicu za života i to je mnogo jače nego kada neko dobije ulicu posthumno", kazao je Palma, a navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

On je zahvalio i grčkoj vladi i premijeru Micotakisu što Grčka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i što pomaže Srbiji na evropskom putu.

"Neko ko dobije ulicu u svetu prvo treba da bude priznat u selu u kome živi, u gradu u kome živi, a ja u poslednjih sedam izbornih ciklusa dobijam u selu Končarevu gde živim preko 90 posto glasova, a na poslednjim republičkim izborima moja koalicija je pobedila u Jagodini", naveo je Marković.

Joanis Mortanasis, predsednik mesne zajednice Korinos u kojoj se nalazi Ulica Dragana Markovića Palme izrazio je zahvalnost Palmi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija