Politika

Brnabić: Postoji razočaranje, cilj otvaranje dva klastera

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2021

-

18:29

Brnabić: Postoji razočaranje, cilj otvaranje dva klastera
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Presednica Vlade Ana Brnabić kazala je danas da je istina da postoji dosta razočaranja i frustracija oko otvaranja klastera u pregovorima sa EU, ali da Srbija nastavlja reforme, u interesu svojih građana, i da nam je cilj da do kraja godine otvorimo dva klastera.


Podsetila je da je u utorak na međuvaldinoj konfereciji u Luksemburgu potvrđeno otvaranje prvog klastera i ocenila da je Srbija ostvarila sve preduslove za otvaranje klastera 3 i 4.

"Od mnogih zemalja EU smo čuli da, ako nastavimo reforme na ovaj način u oblasti vladavine prava, ne postoji nijedan razlog da se do kraja godine, a u vreme slovenačkog predsedavanja, ne otvore jedan ili oba klastera, a to je nas cilj u ovom trenutku", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

"Radiću na tome da do kraja godine otvorimo još dva klastera, a ako ne bude tako, jer sve je moguće, neće mi biti žao što smo radili, zato što znam da će naša javna uprava biti efikasnija, da ćemo pružati bolje usluge građanima, da ćemo imati efikasnije sudstvo, da će građani brže stići do pravde, da ćemo imati više investicija", rekla je Brnabić.

TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

Predsednica vlade je kazala da će prioritet u narednom periodu biti vladavina prava.

Važno mi je da nastavimo reforme. Nijednu reformu koju smo sproveli na našem EU putu, nismo sproveli jer je to bio zahtev i ultimatum EU, već zato što je svaka reforma dobra za naše građane i za našu zemlju i vodi nas ka EU, rekla je Brnabić.

Te reforme su, kako je naglasila, dobre za nas i nikada nećemo imati kompromis, nećemo prihvatiti politiku ili - ili, koja nam se nikada nije svidela.

"Mi i dalje radimo,to je najveća kazna delu opozicije"


Premijerka Brnabić ocenila je danas da je najveći šamar delu opozicije kada Srbija ostvaruje rezultate.

"Oni će sigurno izgubiti, pa i ako krenu fizički da nas likvidiraju, a oni samo nek prete i mrze i to pokazuje njihovu jačinu i to kakvi su. Da se mi bavimo nekim stvarima koje su važne za građane, njima na čast i sve uvrede na naš račun, na račun naših porodica. Mi i dalje radimo, to im je najveća kazna", rekla je Brnabić odgovarajući poslaniku JS Draganu Markoviću Palmi koji je komentarisao izjave čelnika Stranke slobode i pravde.


Premijerka je navela da su se ti predstavnici opozicije u poslednjih nedelju dana osilili u pretnjama, govorili da će padati glave, da će da hapse, zabranjuju, a neki novinari koji, kaže, govore da su ugledni, pričaju kako će da "nas stavljaju u logore".

"Šta ćete kada ljudi nemaju ideje i program, kada nemaju šta da ponude građanima osim pretnji i uvreda", rekla je Brnabić.

Ministarka pravde Maja Popović je komentarisala Markovićeve tvrdnje, rekavši da će tužilaštvo raditi svoj posao, da krvoprolića, koje su pojedini najavljivali, neće biti i da će država zaustaviti takav trend.

Kako kaže, biće sankcionisani svi koji nastupaju sa takvim rečnikom, dodajući da je zbog lažnih vesti ugrožena i sigurnost određenim ljudima.

Preporuka za vas

Ursula fon der Lajen o mađarskom anti-LGBT zakonu: Sramotno! Verujem u EU u kojoj možete slobodno voleti koga kod želite
Non-pejper, crveno svetlo članica EU, pa Međuvladina konferencija - na stolu u Luksemburgu i politička pitanja koja koče put Srbije u EU

Komentari (0)

Srbija