Politika

Drecun: Očekujem sveobuhvatnu i konstruktivnu raspravu o Kosovu u Skupštini, uz manje čarke

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2022

-

10:13

Drecun: Očekujem sveobuhvatnu i konstruktivnu raspravu o Kosovu u Skupštini, uz manje čarke
Milovan Drecun - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik skupštinskog Odobra za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da od sutrašnje posebne sednice Narodne škupštine očekuje sveobuhvatnu raspravu o toku pregovoračkog procesa sa privremenim institucijama samouprave iz Prištine i naglasio da su svi poslanici zaitneresovani, zabrinuti i posvećeni traženju rešenja za taj najteži izazov.

"Očekujem kostruktivnu sednici uz manje čarke. Nadam se da svi razumeju težinu pitanja i značaj trenutka. Čini se da dolazi vreme kada ćemo konačno morati da rešimo to pitanje", rekao je Drecun.

On je naglasio da je pitanje KiM najvažnija tema koja će prelomiti našu budućnost.

Prema njegovim rečima, sudeći po konstitutivnoj sednici Odbora za KiM svi poslanici dobro razumeju značaj pitanja KiM za budućnost ne samo države Srbije već i celokupnog srpskog naroda, svi su zaitneresovani, zabrinuti i posvećeni traženju rešenja, koje mora da bude prihvatljivo za Albance.

Kako podseća, opozicione partije podnele su dve rezolucije koje iznose predlog za rešavanje pitanja KiM što je prva tačka nacionalnog konsenzusa i saglasnost između ogromnog broja građana i političkih subjekata.

"Ta tačka jeste da Beograd ni po koji cenu neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova što može biti početak šireg nacionalnog konsenzusa", rekao je Drecun i izrazio nadu da će poslanici biti iznad svake vrste uobičajenih rasprava, jer se razgovora o najvažnijoj temi koja će prelomiti našu budućnost.

Dodao je da zapad pokušava što pre da reši pitanje KIM i da misli da žele da naprave neku vrstu paket aranžmana u kojem će biti sva druga pitanja.

Nude, kako je naveo, Zajednicu srpskih opština da bi Srbija prihvatila nešto što predsednik Aleksandar Vučić kaže nije priznanje ali je skoro tu.

"Meni je to model dve Nemačke", rekao je Drecun gostujući na TV Prva.

Prva posebna sednicu Narodne skupštine zakazana je za sutra u 10.00 sati sa jednom tačkom dnevnog reda, koja se odnosi na Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. godine do 1. septembra 2022. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija