Politika

Rakić i gradonačelnici sa komandantom Kfora: Nećemo dozvoliti nikakve provokacije

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2022

-

13:13

Rakić i gradonačelnici sa komandantom Kfora: Nećemo dozvoliti nikakve provokacije
Tanjug/Kancelarija za javnu komunikaciju/ Ministarstvo za zajednice i povratak - Copyright Tanjug/Kancelarija za javnu komunikaciju/ Ministarstvo za zajednice i povratak

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića su sa komandantom KFOR-a general-majorom Ferenc Kajarijem i pukovnikom Multinacionalne brigade Istok, komandantom baze Bondstil Kristoferom Samulskim razgovarali o trenutnoj bezbednosnoj situaciji konstatujući da je ona i dalje nestabilna.

Na drugom po redu sastanku u proteklih 20 dana, glavna tema bile su nelegalno izgrađene baze i uzurpacija privatne i opštinske imovine od strane specijalnih jedinica kosovske policije u opštinama Zubin Potok i Leposavić.

"Nećemo dozvoliti nikakve provokacije niti od strane specijalnih kosovskih jedinica, niti od strane kosovskih bezbednosnih snaga, jer se svakom njihovom jednostranom akcijom ugrožava mir i stabilnost", istakli su tokom današnjeg sastanka predsednik Srpske liste i gradonačelnici severnih opština.

Na sastanku je minutom ćutanja odata počast nedavno preminulom pripadniku mađarskog kontigenta KFOR-a, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija