Politika

Za autoput u Crnoj Gori do sada plaćeno 700 miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2021

-

23:53

Za autoput u Crnoj Gori do sada plaćeno 700 miliona evra
Za autoput u Crnoj Gori do sada plaćeno 700 miliona evra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore usvojila je danas Informaciju o statusu realizacije projekta autoputa Bar - Boljare i navela da je, u skladu sa Ugovorom o projektovanju i izgradnji, izvođaču do 9. juna ukupno isplaćeno 701.530.394 evra.


U Informaciji je navedeno da ukupan stepen završenosti radova na izgradnji autoputa od Smokovca do Mateševa iznosi oko 95 odsto.

"Izvođač je završio sve radove na rasponskim konstrukcijama na mostovima. U toku su radovi na izradi preostalih prelaznih ploča, zaštitnih ograda i dilatacionih spojnica. Završen je proboj i izrada sekundarne obloge na svih 16 tunela. Ključne aktivnosti koje se trenutno realizuju u tunelima su radovi na ugradnji elektro-mašinske opreme i instalacija, kao i izgradnja kolovozne konstrukcije. Kada je reč o otvorenoj trasi, izvedeno ukupno oko 85 odato radova (iskopi, nasipi, zidovi od armirane zemlje i armirano-betonski zidovi, zaštita kosina i kolovozna konstrukcija)", saopšteno je iz Vlade, prenosi RTCG.

Procenat izvedenih zemljanih radova na otvorenoj trasi (iskopi i nasipi) je oko 99 odsto.

"Zidovi od armirane zemlje, kao posebna vrsta potpornih konstrukcija, završeni su u celosti. Na Projektu je, u skladu sa Izveštajem izvođača, u toku maja bilo angažovano 1.131 radnik. Od ovog broja je 390 radnika iz Kine, 100 crnogorskih državljana i iz zemalja okruženja koji rade za kinesku kompaniju, a 641 radnik je angažovan od strane podizvođača", saopšteno je iz Vlade.
 

Komentari (0)

Srbija