Politika

Euronews Centar: Na šta Putin misli kada kaže da će se Rusija braniti svim raspoloživim sredstvima?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2022

-

22:45

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom današnjeg obraćanja istakao da će "upotrebiti sva raspoloživa sredstva za borbu", te se postavlja pitanje da li time aludira na potencijalni nuklearni sukob. Ipak Petar Bošković, kapetan bojnog broda, smatra da je to bio taktički potez, ali na strategijskom nivou i da je Putin, ovim rečima više aludirao na najavljene referendume.

"To znači da će time proglasiti to ruskom teritorijom i da će na tim teritorijama 'ruskim' sigurno montirati nuklearno naoružanje da stavi do znanja da se dalje ne može i neće ići", rekao je u emisiji Euronews Centar Bošković

Nekadašnji ambasador Srbije u Belorusiji Boško Đukić smatra da je Putin praktično izgubio prvu fazu rata, i da je zbog toga proglasio mobilizaciju.

"On je u prvoj fazi rata poražen na nekoliko mesta, poražen je u vazdušnom desantu na Kijev, kada je planirao da za tri dana zauzme Kijev, zarobi Zelenskog i instalira svoju vladu", navodi Đukić i dodaje da mu u ratu ne ide onako kako je planirao.

U emisiji Euronews Centar možete da pogledate ceo razgovor kao i priloge o Rusima koji plaćajući paprene cene avio-karata pokušavaju da iz Rusije pobegnu u Srbiju, o fabrikama delova za svemirske letelice u Torinu, kao i razgovor s Dragišom Mijačićem, koordinatorom Radne grupe za Poglavlje 35 u Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji o novoj "armaturi dijaloga" o Kosovu.

Komentari (0)

Srbija