Politika

Zakonodavni odbor: Odbačeno 14 od 78 amandmana na Zakon o ministarstvima

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2022

-

14:45

Zakonodavni odbor: Odbačeno 14 od 78 amandmana na Zakon o ministarstvima
Zakonodavni odbor: Odbačeno 14 od 78 amandmana na Zakon o ministarstvima - Copyright Printscreen YouTube/ParlamentSrbija

veličina teksta

Aa Aa

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmatrao je danas 78 amandmana podnetih na Predlog izmena i dopuna Zakona o ministarstvima, o kome su poslanici Skupštine Srbije raspravljali u načelu na sednici Narodne skupštine.


Odbor je odbacio 14 amandmana, od kojih su 13 ocenjeni kao nepotpuni, a jedan kao uvredljiv.

Za ostale amandmane Odbor je ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednicu Odbora obeležila je polemika poslanika vlasti i opozicije, a poslanici Dveri i Zavetnika zatražili su obrazloženje zašto je odbačen njihov amandman koji se odnosi na uvođenje Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Predsednica odbora Jelena Žarić-Kovačecić objasnila je da su amandmani nepotpuni i da su podnosioci amandmana napravili grešku, jer su prevideli da se ne radi o novom zakonu, već o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima.

Poslanici su žustro polemisali o odbačenim amandmanima, a posebnu pažnju je privukao amandman Aleksandra Jovanovića Ćute kojim je tražio da se uvede jedno ministarstvo, kako ga je naslovio, "Ministarstvo za sve i svašta", što je većina poslanika ocenila kao uvredljivo.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija