Politika

Incident u Skupštini Srbije: Poslanici skočili sa mesta, Novaković krenuo ka Jovanovu (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/10/2022

-

20:32

parlament.rs

veličina teksta

Aa Aa

Tokom skupštinske rasprave o novoj vladi umalo je došlo do incidenta nakon što je šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov izneo optužbe na račun Bore Novakovića, poslanika iz Narodne stranke i rekao mu da je "dvoje nevinih ljudi strpao u zatvor" .

Novaković je, na dobacivanje Jovanova ustao iz poslaničke klupe i krenuo ka Jovanovu i drugim poslanicima SNS-a.

Sa Novakovićem su krenuli poslanici Narodne stranke Miroslav Aleksić, Vladimir Gajić, a iz klupa na kojima sede poslanici SNS-a ustali su Jovanov, Nataša Jovanović, Marijan Rističević, Vladimir Đukanović i drugi.

Jovanov koji je odgovarao na kritike Miroslava Aleksića iz Narodne stranke na početku izlaganja je rekao: „Mene ne čudi da najveći apaluz (Aleksić) dobija od onog ko je bio sa one strane brave jer je opljačkao Novi Sad", što je izazvalo Novakovićevu reakciju.

Novaković je potom ustao i krenuo ka Jovanovu.

Dok je rasprava trajala poslanici NS Vladimir Gajić i Miroslav Aleksić došli su do Novakovića i povukli ga nazad.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić nikome nije izrekao opomenu u tom trenutku, pozvao je poslanike da se vrate na svoja mesta, a kasnije je izrekao opomenu Miroslavu Aleksiću jer je dobacivao iz klupe zbog nemogućnosti da replicira mandatarki Ani Brnabić.


Dok je Aleksić negodovao, Orlić ga je upitao: „Da li ste nezadovoljni što niste dobili opomenu za ono što ste malopre radili po sali“, a potom mu i izrekao opomenu.

Pošto je Aleksić nastavio sa negodovanjem i dobacivanjem, Orlić ga je upitao da li treba još jednu opomenu da mu izrekne.

Incidentu je prethodila rasprava Aleksića i mandatarke Brnabić tokom koje je Aleksić kazao da je krajnje i maksimalno neodgovorno da se pravi ovolika vlada kada se zna kolika je kriza, a kandidate za ministre nazvao je nestručnima.

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je večeras da je teško odgovoriti argumentima na to da su u proteklih deset godina duplirane prosečne plate i stvoreno 440.000 novih radnih mesta, pa je rešenje u "pesničenju".

Brnabić je, u odgovoru na izlaganje šefa Poslaničke grupe Narodne stranke Miroslavu Aleksiću, rekla da je bruto domaći proizvod 2012. godine iznosio 4.676 evra po glavi stanovnika, a 2021. godine 7.803 evra.

Teško je odgovoriti argumentima na to, pa onda hajde da se pesničimo, poštovani narodni poslanici iz opozicije, rekla je ona, aludirajući na to što je poslanik Narodne Borislav Novaković posle dobacivanja iz klupa Srpske napredne stranke krenuo ka poslanicima iz redova naprednjaka.

 

Komentari (0)

Srbija