Politika

Vučić se sastao sa NATO admiralom Bauerom: Važno je izbeći dalje eskalacije na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

12:07

Vučić se sastao sa NATO admiralom Bauerom: Važno je izbeći dalje eskalacije na Kosovu i Metohiji
Rob Baue i Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas predsedavajućeg Vojnom komitetu NATO admirala Roba Bauera, sa kojim je razgovarao o saradnji sa NATO, u okviru politike vojne neutralnosti Srbije.

Vučić je istakao da je veoma važno da postoji redovan dijalog predstavnika Srbije sa zvaničnicima političkih i vojnih struktura alijanse, koji doprinosi jačanju međusobnog poverenja, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Tom prilikom se razgovaralo o unapređenju saradnje Srbije i NATO na različitim nivoima.

Predsednik Srbije je rekao da pripadnici Kfora imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji, a sagovornici su se saglasili da je važno izbeći dalje eskalacije.

Admiral Bauer je istakao da NATO ceni Srbiju kao partnera i poštuje njenu vojnu neutralnost.

Predsednik Vučić je uzvratio pozdrave generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, koje je preneo admiral Bauer.

Podsetimo, Vučić je rekao juče posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je jutros saslušao zahteve predstavnika Srba sa Kosova i sve sa čime se suočavaju, "posebno u predvečerje isteka ultimatuma koji je Srbima dao prištinski režim", kada je reč o preregistraciji vozila.

"Mi smo pre nekoliko dana dobili demarš, jedan akt gde smo dobili stavove zemalja Kvinte i EU usaglašene. U tom aktu u tački dva odeljka prvog koji se tiče registarskih tablica se kaže da treba da razumemo da je kosovska akcija legitimna i u skladu sa sporazumom, ali je problem u vremenu i metodama i to izaziva njihovu brigu", rekao je Vučić. 

"I danas i tog dana, saopštio sam predstavnicima Kvinte i EU da to nije istina i da obmanjuju javnost, da je reč o notornim lažima. Oni nemaju pravo na to ni po jednom sporazumu", rekao je predsednik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija