Politika

EU pozdravila to što će Srbija do kraja godine da okonča nekoliko bezviznih režima

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2022

-

20:43

EU pozdravila to što će Srbija do kraja godine da okonča nekoliko bezviznih režima
EU pozdravila to što će Srbija do kraja godine da okonča nekoliko bezviznih režima - Copyright Twitter/@YlvaJohansson

veličina teksta

Aa Aa

Evropska unija je pozdravila to što se Srbija obavezala da okonča nekoliko bezviznih režima do kraja godine, kao i prvi korak koji je preduzela u tom pogledu.

Pozdravljamo i to što su se partneri sa Zapadnog Balkana obavezali da će svoju viznu politiku brzo uskladiti sa viznom politikom EU, saopštila je Unija posle prvog dana Ministarskog foruma EU-Zapadni Balkan o pravosuđu i unutrašnjim poslovima, koji se održava u Tirani.

"EU i partneri sa Zapadnog Balkana istakli su i potrebu jačanja saradnje sa relevantnim avio-kompanijama, kao i sa zemljama porekla po pitanju migracija", navela je EU.

Ukazuje se na to da su ovi koraci "ključni za rešavanje zloupotreba" koje narušavaju sisteme migracija i azila u EU, ali i za "opšte dobro funkcionisanja i održivosti bezviznih režima između Zapadnog Balkana i EU".

EU je iz Tirane poručila da će "pomno razmotriti ovo pitanje, uključujući i u kontekstu predstojećeg izveštaja Komisije o mehanizmu za suspenziju viza".

Evropska komesarka za unutrašnje poslove Ilva Johanson na Tviteru je objavila da postoji snažna podrška i posvećenost ministara da rade zajedno u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja migranata, trgovine ljudima, vatrenog oružja i droge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija