Politika

Simić povodom smene regionalnog direktora policije Sever: Nećemo da trpimo progon Srba

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2022

-

20:26

Simić povodom smene regionalnog direktora policije Sever: Nećemo da trpimo progon Srba
Igor Simić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, povodom smene direktora regionalne direkcije policije Sever Nenada Ðurića, rekao je da će Srpska lista razmatrati odluku da se Srbi sa KiM povuku iz prištinskih istitucija.

"Niko iz Prištine nema pravo da ga smeni. On je postupio časno. Oni su sproveli nelegalnu odluku protivnu Briselskom sporazumu. Srbi sa Severa Kosova su ušli u kosovske institucije, i ušli smo sa jednim ciljem, da institucionalno zaštitimo srpski narod. Ali kada Priština ne poštuje dogovore, ona je sada rešila da sama odlučuje...Mi smo dosta šansi pružili da dijalog uspe, pružali smo ruke pomirenja, a na sve to smo dobili maltretiranje, ugrožavanje srpskog naroda", naveo je Simić.

Kako je naveo, Nenad Ðurić je smenjen protivno zakonu, i nakon sramne odluke Prištine, poručio je da je predsedništvo Srpske liste uz svoj narod, i da će nastaviti da se bori za srpske interese, preneo je Pink.

"Ako je neko mislio da ćemo da trpimo, i da budemo poslušnici Prištine, nećemo. Mi smo u kosovske institucije ušli po Briselskom sporazumu. Ali očigledno, odgovor Prištine jeste gaženje svih naših prava", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija