Politika

Rakić: Suspendovanje komandira Nenada Ðurića je kap koja je prelila čašu, u nedelju prvi protest

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2022

-

16:21

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Lider Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da je režim u Prištini pokazao da ih ne interesuje ništa, ni Zajednica srpskih opština, ni srpski narod, a da je zabrinutost izazvalo naročito to što je suspendovan komandir Nenad Ðurić, što je, kako je rekao, kap koja je prelila čašu.

On je na konferenciji za medije dodao da, kako je naveo, teror koji sprovodi Priština Srbi više neće i ne mogu da trpe, preneo je Kosovo onlajn.

"Sutra ćemo imati sastanak sa svim rukovodiocima institucija na severu i donećemo odluke. Prekosutra u 12.00 časova imaćemo prvi protest. Demokratski, nenasilan otpor naroda. Ali mi zaista ne znamo u šta to može da se pretvori", poručio je Rakić.

Istovremeno, kako je javila reporterka Euronews Srbija, u Prištini je, povodom novnonastele situacije, u toku sastanak ambasadora Kvinte.

Dojučerašnji direktor policije na severu Nenad Ðurić rekao je da je odlučio da više ne bude pripadnik kosovske policije. "Moje poreklo mi ne dozvoljava da budem nešto drugo i nema te ucene koja to može da promeni", rekao je on.

Ðurić je zahvalio svima koji mu daju podršku, porodici, kolegama i prijateljima, svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

"To mi daje snagu da sve ovo izdržim. Nisam više član kosovske policije, jer želim da budem čista obraza i uzdignuta čela", rekao je Ðurić.

Podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kazao je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu i svakoj drugoj saradnji o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da je to naišlo na poptuno ogročenje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Zbog svega toga, kaže očekuje se reakcija države Srbije, nakon što je Kurti rekao da ne postoje pojedine odredbe u Briselskom sporazumu, kao i nakon smene direktora regionalne direkcije policije sever Nenada Ðurića.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija