Politika

Brnabić o iskazu Lalića da je Belivukov klan planirao atentat na Vučića: Da li ćemo čuti "izvini", sada nakon priznanja

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2022

-

20:29

Brnabić o iskazu Lalića da je Belivukov klan planirao atentat na Vučića: Da li ćemo čuti "izvini", sada nakon priznanja
Tanjug/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Sada kada smo čuli i priznanje od onih koji su planirali napad na srce države, da li ćemo čuti makar jedno "izvini" od svih onih koji su ismevali saznanja naših službi, upitala je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, nakon što je svedok saradnik na suđenju izjavio da je kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića planirala ubistvo predsednika Aleksandra Vučića.

"Nakon svega što smo danas čuli u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, jasno je da je klan Veljka Belivuka bio spreman da menja demokratski izabranu vlast u Srbiji. Njihov najveći protivnik je upravo predsednik Aleksandar Vučić", napisala je premijerka na Tviteru.

Ona je zahvalila službama bezbednosti koje su sprečile atentat na Vučića kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije. Dodala je da borba, međutim, nije gotova i da su nalogodavci i glavni organizatori još na slobodi i van domašaja službi Srbije.

Okrivljeni svedok Srđan Lalić rekao je danas u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu da su pripadnici te grupe kao najveću pretnju videli predsednika Aleksandra Vučića, čiju likvidaciju su i planirali.

Lalić je ispričao sudu da je od ostalih pripadnika grupe čuo da je Radoje Zvicer, vođa Kavačkog klana, čiji je ogranak činila grupa Belivuk-Miljković, poslao pet miliona evra kako bi se svgnula aktuelna vlast u Srbiji i postavila neka koja bi radila u korist klana.

Pripadnici ove kriminalne grupe optužnicom se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija