Politika

Kosovski CIK predložio imena Srba koji bi trebalo da zamene poslanike Srpske liste

Komentari

Autor: Tanjug, Kossev

10/11/2022

-

16:10

Kosovski CIK predložio imena Srba koji bi trebalo da zamene poslanike Srpske liste
Kosovski CIK predložio imena Srba koji bi trebalo da zamene poslanike Srpske liste - Copyright Tanjug AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) izlistala je imena novih poslanika, koji bi u kosovskoj skupštini trebalo da zamene poslanike Srpske liste koji su nedavno ovoj instituciji vratili svoje mandate, odnosno podneli ostavke.

Centralna izborna komisija zasedala je u vezi sa razmatranjem i usvajanjem preporuke kosovske predsednice za zamenu poslanika Srpske liste.

Nakon završenog sastanka, a kako je prenela Koha, odlučeno je da deset poslanika Srpske liste koji su ovog ponedeljka zvanično skupštini u Prištini vratili mandate, zameni drugih devet poslanika iz ove stranke i jedan iz Građanske incijative Slobodna pravda opstanak.

Prema ovoj odluci bivšeg poslanika Slavka Simića, trebalo bi da zameni Milan Kostić iz Srpske liste, Igora Simića – Zoran Maksimović iz SL, Miljanu Nikolić – Olivera Zdravković iz SL, Zorana Mojsilovića – Milan Joksimović iz SL, Vericu Ćeranić – Ksenija Božović iz SL.

Poslanika Branislava Nikolića trebalo bi da zameni Radoš Mihajlović, Miloša Perovića – Nenad Radenković, Ljubinka Karadžića – Svetislav Jokić, Jasminu Dedić – Biljana Maksić.

Bivšu poslanicu Draganu Antonijević, prema ovoj odluci, zameniće Cvetko Veljković iz Građanske inicijative Sloboda, pravda, opstanak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija