Politika

Dačić: Pokušaji da se zatvorena tema o Zajednici srpskih opština ponovo otvori

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2022

-

11:05

Dačić: Pokušaji da se zatvorena tema o Zajednici srpskih opština ponovo otvori
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je EU svojim potpisom na Briselskom sporazumu garant da će Zajednica srpskih opština biti formirana, ali da su sada u toku pokušaji da se ta već zatvorena tema opet otvori, što, kako je rekao, Priština oberučke prihvata.

Za Beograd je neprihvatljivo da se vraćamo na nešto što je potpisano i ugovoreno samo zbog toga što Brisel i SAD oklevaju da nateraju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da ispuni obavezu, istakao je Dačić za današnje Večernje novosti.

"Beograd neće upasti u tu zamku, niti će pristati da se bitka za prevlast između Brisela, Pariza, Berlina i Vašingtona odvija preko naših leđa", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da svi oni pojedinačno, a posebno udruženi, samo ako hoće, i te kako imaju moć i mehanizme da primoraju Prištinu da ispoštuje svoj deo Briselskog sporazuma.

Nije to samo reč o apelima koje zapadne zemlje šalju poslednjih dana, jer se Priština na njih do sada oglušila bezbroj puta, kazao je Dačić za Novosti.

Komentari (0)

Srbija