Politika

Vučić: Srbija neće dozvoliti da je neko zgazi i otme joj Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2021

-

23:30

Vučić: Srbija neće dozvoliti da je neko zgazi i otme joj Kosovo
Vučić: Srbija neće dozvoliti da je neko zgazi i otme joj Kosovo - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi povlačenje Kfora i Unmika sa Kosova i Metohije i ukidanje baze Bondstil značilo dolazak kosovske vojske na administrativnu liniju sa centralnom Srbijom, ali da Srbija neće dozvoliti da je neko zgazi i otme Kosovo i Metohiju. 

Aleksandar Vučić je na TV Prva rekao da to traži jedna od dve najveće sile na svetu, i da je obaveštajne podatke o tome izneo da bi se tako nešto sprečilo, navodeći da je Srbija sada mnogo jača nego što je bila i da želi mir, a ne sukobe... 

On nije hteo da navede ime te sile, ali je rekao da je zastrašujuce ozbiljna i da se nada se to neće dogoditi. 

Rekao je da traže da ostane Bondstil, a da se povuku Kfor i Unmik, a druga mogućnost je da se ukine i Bondstil. 

Kakva će biti sudbina Stefanovića

Vučić je rekao da nema informacije o umešanosti Nebojše Stefanovića u kriminalne radnje. Dodao je da je posao nadležnih organa da se time bave.

Na pitanje o sudbini Stefanovića u stranci i da li će ostati šef beogradskog odbora SNS, Vučić je kazao da to zavisi od Stefanovića, ali i najavio da će narednih dana, posebno kada se bude vratio sa predstojećeg puta, biti razgovora o tome.

"Da vodim hajku i harangu protiv nekog iz stranke ne pada mi napamet. Ne želim da radim ono što je meni rađeno. Zaključak je da će zakon važiti jednako za sve“, kazao je on.

 

"Suprotno rezoluciji 1244 Albanci bi stali na granicu i rekli ovo je nasa drzava. To bi bio kraj svega", upozorio je Vučić dodajući da o tome neće ni da govori. 

"Naše je da čuvamo mir i stabilnost i idemo napred", poručio je Vučić i ddoao da hoće da bude predsednik koji je obezbedio 10 godina mira, najviše rasta, i da se nijednoj majci ne vrati dete u kovčegu. 

Ponovio je da u ponedeljak ide na razgovor sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da ga moli da spreči ove namere, ali je najavio da će razgovarati i sa ruskim i sa kineskim prijateljima da im kaže sta neki traže i žele. 

"Oni znaju da Srbija nije ona iz 1998. i nije slaba i jadna kao 2008. Petposrtuko je snažnija nego 2008. kada su proglasili nezavisnot. Snažnija je vojno i u svakom smislu, ali nama nije potreban sukob, već mir i stabilnost", rekao je Vučić. 

On je dodao "da je naše da ćutimo i guramo dalje" jer Srbija raste najbrže i želi da dostigne prosečne plate od 600 evra do kraja godine.

Čemu je služilo oružje iz kuće u Ritopeku?

Aleksandar Vučić je govorio i o zločinima za koje je osumnjičena grupa veljka Belivuka. Naveo je da jedan od tih, kako je kazao, "koljača" pravio "ćevape" od ljudskog mesa i slao ih Zviceru.

Iznoseći detalje čemu su služila pronađena sečiva, sekire i drugo hladno oružje, Vučić je kazao da je reč o ljudima koji su se uglavnom obračunavali sa protivnicima na njihovoj tribini i sa onima koji su im bili konkurencija na tržištu narkotika.

E-Stock/Dušan Milenković

 

Policija, dodao je, nije mogla u prvi mah da pronađe tu prostoriju sa mašinom za mlevenje mesa, jer je postojao portporni zid koji ju je skrivao.

"Tu je i pronađen DNK ljudi koje su ubijali i mučili, ali strategija njihove odbrane je da pronađen DNK ne znači da su oni krivi", kazao je.

Istakao je da tužilac zna i ima dokaza mnogo više od toga što je do sada izneto u javnosti, a oni, kazao je, "neka i dalje govore laži kao što su to činili prethodnih dana".

"To što tuzilac ima više informacija znači da ti kriminalci nemaju svoje jatake u MUP-u, BIA i Tužilaštvu i to mi je drago", rekao je Vučić.

Komentari (0)

Srbija