Politika

DSS i POKS formirali novi poslanički klub, ali bez Jerkovića: "Isključen jer nije poštovao pravila"

Komentari

Autor: Tanjug, Fonet

06/12/2022

-

16:49

DSS i POKS formirali novi poslanički klub, ali bez Jerkovića: "Isključen jer nije poštovao pravila"
DSS i POKS formirali novi poslanički klub, ali bez Jerkovića: "Isključen jer nije poštovao pravila" - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) formirali su novi poslanički klub bez poslanika Aleksandra Jerkovića koji je zamenio preminulog generala Božidara Delića, saopštio je danas Delićev pokret "Nema nazad, iza je Srbija". Koalicija NADA saopštila je da je Jerković isključen jer se nije pridržavao elementarnih pravila u funkcionisanju koalicije.

"Politika (lidera Nove DSS) Miloša Jovanovića postala je krajnje nedefinisana i zbunjujuća", rekao je Jerković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Kako je rekao, svedoci smo da se od smrti generala Delića, Jovanović sve jače hvali, a sve tiše kritikuje režim.

Umesto odgovora na pitanja, koja je Jerković, više puta postavio Jovanoviću - zbog čega se odstupa od dogovorene politike, da li zaista pored srpskog poseduje i pasoš neke druge države, kao i šta je sporno u video klipu o komunalnoj miliciji, on je, kako je rekao, dobio preteću poruku od Uroša Jankovića, najbližeg saradnika Miloša Jovanovića, i nekoliko dana nakon toga - koalicija NADA se raspala, navodi se u saopštenju tog pokreta.

"Jedino što je sigurno jeste da Miloš Jovanović duguje objašnjenje građanima Srbije, glasačima Božidara Delića i Pokreta Nema nazad, iza je Srbija, čijim glasovima je prešao cenzus i ušao Skupštinu Srbije", poručuju iz tog pokreta.

Dodaju da Jerković, koji je nasledio mandat generala Delića, trenutno nema drugog izbora nego da kao samostalni poslanik nastavi da zastupa stavove i politiku pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

Poslanik Aleksandar Jerković je isklјučen iz poslaničke grupe NADA - Novi DSS - POKS, jer se nije pridržavao elementarnih pravila u funkcionisanju koalicije, poštovanja koalicionih partnera, predsednika i zamenika predsednika poslaničke grupe, saopštila je Informativna služba NADA.

U saopštenju se navodi da s obzirom na kršenje elementarnih principa saradnje i partnerskih odnosa od strane Aleksandra Jerkovića, kao i zbog toga što poslanička grupa nije kompatabilna sa njegovim načinom delovanja u kojem političku scenu pretvara u rijaliti šou,  "NADA je odlučilila da Jerković bude isklјučen iz poslaničke grupe NADA - Novi DSS - POKS".

U saopštenju se podseća da je Aleksandar Jerković postao narodni poslanik nakon smrti generala Božidara Delića, sa kojim je koalicija NADA imala odličnu saradnju, poštovajući i uvažavajući njegov lik i delo.

Komentari (0)

Srbija