Politika

Nemačka vlada donirala kosovskoj policiji opremu za "kontrolu granice"

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2022

-

15:48

Nemačka vlada donirala kosovskoj policiji opremu za "kontrolu granice"
Nemačka vlada donirala kosovskoj policiji opremu za "kontrolu granice" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Prištini je danas održana ceremonija primopredaje donacije nemačke vlade kosovskoj policiji koja se sastoji iz opreme za nadzor i, kako se kaže, "kontrolu granice".

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode rekao je da se nada da će ova donacija doprineti ne samo bezbednosti vladavine prava, već i opštoj bezbednosti, prenela je "Epoka e re". 

U tom kontekstu, on je istakao da je saradnja Nemačke i Prištine u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, izuzetno bliska.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja zahvalio se ambasadoru Rodeu i nemačkoj državi na donaciji vrednoj oko pola miliona evra, ističući da je sporazumom predviđeno i uspostavljanje paralelnih istražnih i zajedničkih istražnih timova između dve policije i korišćenje dosijea iz Sijene i Evropola.

On je rekao da se obuka za "graničnu policiju", koju vrše instruktori nemačke policije, nastavlja i tvrdi da su vladavina prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, primarni fokus i preduslov kosovskog razvoja i napretka.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija