Politika

Kosovska policija istražuje grafite na severu Kosovske Mitrovice koji pozivaju na otpor

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2022

-

16:32

Kosovska policija istražuje grafite na severu Kosovske Mitrovice koji pozivaju na otpor
Kosovska policija istražuje grafite na severu Kosovske Mitrovice koji pozivaju na otpor - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija saopštila je danas da je počela istragu o grafitima, koji su jutros osvanuli u severnom delu Kosovske Mirovice, a u kojima se građani na srpskom jeziku pozivaju na otpor od 21. novembra, kada Priština planira da počne da novčano kažnjava vlasnike vozila sa srpskim registarskim tablicama.


Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je za RTK da je policija preduzela potrebne radnje radi sprovođenja istrage i daljeg postupanja povodom ispisanih grafita, prenosi Reporteri.

U glavnoj ulici u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i na gradskom šetalištu, jutros je osvanuo veliki broj grafita u kojima se građani pozivaju na otpor.

 


"Od 21. novembra 2022. obaveza je svakog, otpor na svakom koraku. Brigada Sever", piše na grafitima.

Odluku Aljbina Kurtija o preregistraciji vozila i najava da će od 21. novembra biti kažnjavani sa 150 evra svi koji su zadržali KM tablice, odnosno nisu ih preregistrovali na RKS tablice, kritikovali su u više navrata iz Vašingtona i iz Brisela, kao i predstavnici kosovske opozicije.
 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija