Politika

Dačić o odluci Bocan Harčenka da napusti kongres SPS: Ne možemo da cenzurišemo goste

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2022

-

13:39

Dačić o odluci Bocan Harčenka da napusti kongres SPS: Ne možemo da cenzurišemo goste
Dačić o odluci Bocan Harčenka da napusti kongres SPS: Ne možemo da cenzurišemo goste - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta partija ne može da cenzuriše svoje goste da se neko ne bi naljutio, komentarišući objavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka da je napustio nedavni kongres socijalista zbog video poruke bivšeg premijera Grčke, lidera Sirize Aleksisa Ciprasa u kojem je pominjao Rusiju.

"Zna se šta je naš politički stav oko toga, ali SPS je deo socijalističkog pokreta, evropskog. To što je (Aleksis) Cipras rekao je benigno u odnosu na to što bi rekli (španski premijer Pedro) Sančes i drugi da smo ih pustili da govore. Nije to moj stav, ali mi ne možemo da cenzurišemo naše goste niti možemo da upravljamo njima, šta će oni da kažu da se neko ne bi naljutio", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić je dodao da je “i on morao svašta da sluša u svetu”.

“I svi moramo da se naviknemo da je narativ u ovom trenutku takav, a šta mi mislimo, mi smo suverena zemlja i vodimo svoju suverenu spoljnu politiku”, rekao je Dačić.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko objavio je da je napustio kongres SPS zbog prikazivanja video-poruke opozicionog grčkog političara i bivšeg premijera Aleksisa Ciprasa, u kojoj su, kako je naveo, "iznete neosnovane i lažne optužbe na račun Rusije". 

Bocan Harčenko je na Tviteru poručio da mu je jako žao što zbog toga nije prisustvovao govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

"Bio sam prinuđen da na samom početku napustim kongres SPS zbog video-poruke grčkog opozicionara Ciprasa, prikazane učesnicima. Grk je krenuo s potpuno neosnovanim, lažnim optužbama na račun Rusije, počeo je da blati moju otadžbinu", naveo je Bocan-Harčenko.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija