Politika

Brnabić nastavila posetu UAE sastanakom sa ministrom za veštačku inteligenciju

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2023

-

10:36

Brnabić nastavila posetu UAE sastanakom sa ministrom za veštačku inteligenciju
Brnabić nastavila posetu UAE sastanakom sa ministrom za veštačku inteligenciju - Copyright Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić nastavila je posetu Dubaiju sastankom sa ministrom za veštačku inteligenciju Ujedinjenih arapskih emirata Omarom al Olamom.

Ona boravi u dvodnevnoj poseti toj bliskoistočnoj državi, a planirano je da se tokom dana sastane i sa ministrom za razvoj i budućnost kao i sa šefom državnih službi. 

Tokom jučerašnjeg dana, premijerka je imala priliku da razgovara i sa predsednikom Interpola general majorom Ahmedom Naser Al Raisijem kao i sa ministrom za kabinetske poslove u Vladi UAE, Al Gargavijem.

Na početku dvodnevne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima Brnabić je rekla da su odnosi Srbije i sa ovom zemljom na istorijski maksimalnom nivou. 

Svrha sastanaka, kako je navela, jeste sagledavanje dokle se stiglo sa primenom postojećih sporazuma između Ujedinjenih arapskih emirata i Srbije i šta bi mogli da budu sledeći koraci u razvoju odnosa dve zemlje.

Premijerka Ana Brnabić rekla je Tanjugu da Vlada Srbije danas predaje kolegama iz UAE komentare na nacrt Sporazuma o slobodnoj trgovini i očekuje da taj sporazum bude potpisan u naredna tri meseca.  

Napominje da će potpisivanje tog sporazuma mnogo doprineti poboljšanju privredne saradnje dve zemlje koja u ovom trenutku, kako kaže, nije toliko skromna, ali je svakako je ispod onoga što su naši potencijali. 

"Robna razmena je dosta skromna. Ona je otprilike oko 80 miliona evra, ali je razmena u uslugama dva i po puta veća, što govori o tome da je sofisticiranost naše ekonomije sa njihovom u mnogo većem poklapanju nego u robama koje mi izvozimo u UAE", rekla je Brnabić .

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija