Politika

Lajčak i savetnici u petak u Prištini i Beogradu; razgovori o narednim koracima u normalizaciji odnosa

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2023

-

13:17

Lajčak i savetnici u petak u Prištini i Beogradu; razgovori o narednim koracima u normalizaciji odnosa
Miroslav Lajčak - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak posetiće u petak Beograd i Prištinu, a sa njim dolaze i savetnici francuskog predsednika, nemačkog kancelara, italijanske premijerke kao i zamenik državnog sekretara SAD, izjavio je za Tanjug portparol za spoljnu poliitku Unije Peter Stano.

On je rekao da će se Lajčak u Prištini sastati sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, a zatim u Beogradu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Razgovor će se voditi o sledećim koracima u procesu normalizacije između Srbije i Kosova. U ovu posetu specijalni predstavnik će ići zajedno sa političkim savetnicima francuskog predsednika, nemačkog kancelara, italijanske premijerke kao i zamenika državnog sekretara SAD“, rekao je Stano.

Lajčak se danas u Davosu susreo s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premjerom Aljbinom Kurtijem s kojim je razgovarao o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Lajčak je na Tviteru naveo da je započeo dan u Davosu, gde prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu, "temeljnim razgovorom sa premijerom Aljbinom Kurtijem".

"Razgovarali smo o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa i hitnim aktuelnim pitanjima", naveo je Lajčak.

Komentari (0)

Srbija