Politika

Selaković: Srbija radi na postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2023

-

14:19

Selaković: Srbija radi na postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine
Nikola Selaković - Copyright FoNet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija ne čeka već da  radi na postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine.

Selaković je to izjavio nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, kojom je predsedavao, a u čijem radu je učestvovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, više ministara Vlade Srbije, kao i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, Udruženja granskih sindikata "Nezavisnost", kao i Unije poslodavaca Srbije.

Selaković je na pitanje novinara koji su dalji planovi Vlade Srbije kada je pregovarački proces Beograda i Prištine u pitanju, rekao da je Srbija spremna da razgovara i da čuva mir i bezbednost Srba na KiM.

"Srbija radi (na postizanju rešenja), Srbija ne čeka, a to je manir koji je uspostavljen kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao na čelo Vlade i čelo Srbije. Naša je spremnost i naša volja da pregovaramo i razgovaramo, da čuvamo mir i bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Ja imam u njega poverenje, kada je pregovarački proces u pitanju i uveren sam da će i u buduće zastupati interese u interesu Srbije", rekao je Selaković.

Kada je reč o formiranje Zajednica srpskih opština Selaković je dodao da misli da je predsednik Vučić bio apsolutno jasan i da Vlada Srbije očekuje ispunjenje onoga što je ranije potpisano i dogovoreno.
 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Mučenik

08.02.2023 10:42

Selakoviću da li ideš u prodavnicu, po nekad, da vidiš koje su cene i kako rastu svakodnevno ili imitiraš šefa. Da su plate najveće ikada, a šta može sada da se kupi no pre dve godine, tu su penzioneri još jadniji. Penzije prošle godine porasle 5,5% i u decembru 9%, a troškovi narasli za više od 25%. Kako Selaković i "doktor" Mali imitiraju šefa ΛV, a ne umeju da lažu, kakav domaći odgoj? Više od 25% stanovništva je na ivici gladi, a vlast lupeta kao iz bubnja.

Srbija