Politika

Dačić: Razgovarao sam s Vučićem, sutra nastavljamo razgovore o najvažnijim temama

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2023

-

15:33

Dačić: Razgovarao sam s Vučićem, sutra nastavljamo razgovore o najvažnijim temama
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je Tanjugu da je razgovarao sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

"Kao što sam i ranije rekao, Socijalistička partija Srbije i ja lično apsolutno podržavamo Aleksandra Vučića, jer vodi politiku od vitalnog značaja za nacionalne i državne interese i budućnost Srbije", rekao je Dačić.

Dačić je najavio da će sutra nastaviti razgovore o najvažnijim temama u ovom teškom i odlučujućem periodu za državu i narod. "Ponosni smo na sve rezultate koji su postignuti za 11 godina naše saradnje", poručio je Dačić.

Ranije danas, premijerka Ana Brnabić i ministri iz redova SNS-a sastali su se u Predsedništvu Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Susret je usledio nakon sastanaka vrha SNS-a posle kojih je predsednik izvršnog odbora te stranke Darko Glišić kritikovao koalicione partnere iz SPS-a zbog, kako je rekao, "flertovanja sa opozicijom". Istovremeno, određeni mediji objaivli su sazananja iz vrha SNS-a prema kojima se razmatra opcija održavanja vanrednih izbora u Srbiji na jesen.

U međuvremenu su se oglasili brojni gradski i opštinski odbori SNS-a koji su pružili podršku Aleksandru Vučiću.  

"Ja sam siguran i mi znamo da predsednik neće odustati, da je predsednik borac i da je njemu borba sastavni deo njegovog bića, ali sa druge strane u ovakvoj jednoj situaciji svako pokazuje svoj trag, i mnogi koji su se predstavljali kao deo našeg tima pokazali su da vrlo lako u teškim trenucima otpadaju, razmišljaju o svojim pozicijama, razmišljaju o foteljama, a ne o tome da je teško i da treba stati uz predsednika kada se bori za Srbiju", rekao je Milenko Jovanov iz SNS. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija