Politika

Šole razgovarao s Kurtijem, Hovenijer poručuje da će SAD podržati sledeće korake u evropskom predlogu za normalizaciju

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2023

-

08:59

Šole razgovarao s Kurtijem, Hovenijer poručuje da će SAD podržati sledeće korake u evropskom predlogu za normalizaciju
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer poručio je da će SAD podržati sledeće korake u evropskom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. On je reagovao objavom na Tviteru nakon današnjeg telefonskog razgovora premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa višim savetnikom Stejt Departmenta Derekom Šoleom, u kome je američki zvaničnik pozdravio odluku Prištine da prihvati evropski predlog za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

"U potpunosti ćemo podržati sledeće korake na predlogu EU. Ovaj napredak je značajan za Kosovo jer podržavamo njegovu punu integraciju u evroatlantske i međunarodne strukture“, naglasio je na Tviteru Hovenijer.

Specijalni savetnik Stejt departmenta Derek Šole razgovarao je sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i tom prilikom, kako je rekao, pozdravio odluku Prištine da prihvati evropski predlog za normalizaciju odnosa sa Beogradom. On  je poručio da je sada  potrebna implementacija tog predloga.

"Razgovarao sam sa premijerom Aljbinom Kurtijem. Pozdravljamo odluku Kosova da prihvati predlog EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom kroz dijalog uz posredovanje EU. Sada nam je potrebna implementacija da bismo obezbedili značajne koristi za obe zemlje", saopštio je na Tviteru Šole.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija