Politika

Srpska lista: Uzaludni pokušaji Svečlje da opravda kriminalce u uniformama specijalaca

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2023

-

20:39

Srpska lista: Uzaludni pokušaji Svečlje da opravda kriminalce u uniformama specijalaca
Srpska lista: Uzaludni pokušaji Svečlje da opravda kriminalce u uniformama specijalaca - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista saopštila je večeras da je uzaludan pokušaj ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje da napravi vezu između današnjeg hapšenja u severnoj Kosovskoj Mitrovici i pokušaja ubistva Miljana Delevića, kako bi opravdao svoje kriminalce u uniformoma specijalnih jedinica koji su sa leđa pucali u Delevića pre par nedelja na Bistričkom mostu i koji su nelegalno prisutni na severu Kosova i Metohije.

''Delević, koga su nedavno hteli da ubiju Kurtijevi specijalci nema veze sa današnjim hapšenjem niti je on uhapšen, tako da svaka vrsta paralele koje nevešto Svečlja kreira je još jedan dokaz čiste politizacije i skrivenih namera Prištine'', navodi se u saopštenju Srpske liste.

Više je nego očigledno, kako dodaju ''da je Kurtijev ministar pokušao da današnjom akcijom sebi da alibi za konstantno maltretiranje srpskog naroda, poštenih i uglednih Srba koji žele da žive u miru na severu Kosova i Metohije i koji nemaju nikakve veze sa bilo kojom kriminalnom radnjom nekih pojedinaca''. 

"Politizacijom današnjeg slučaja Kurti i Svečlja žele da sebi daju alibi za maltretiranje građana dovodeći u vezu kriminalnu aktivnost pojedinaca na severu sa celokupnim srpskim narodom", dodaje se u saopštenju.

''Ni direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, niti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, niti jedan predstavnik Srpske liste ne podržava kriminalne radnje bilo kog lica, ali nelegalna aktivnost jednog lica ne može biti opravdanje za nelegalno delovanje Svečljinih specijalaca koji mesecima maltretiraju srpski narod na severu Kosova i Metohije'', upozoravju iz Srpske liste.

Kosovska policija saopštila je ranije danas da je ''u akciji borbe protiv narkotika'' uhapsila dvojicu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da su pronađene tri laboratorije sa opojnim biljkama.

Svečlja je potom na Fejsbuku poručio da je uništena labaratorija za drogu, da je uhapšen vlasnik, kao i da je svaki pokušaj Srbije da "destabilizuje Kosovo preko kriminalnih bandi uzaludan i osuđen na propast".

Svečlja je takođe rekao da je jedna od osoba koju su pripadnici kosovske policije nedavno ranili na Bistričkom mostu jedan od vlasnika laboratorije, a da je među danas uhapšenim Srbima njegov brat. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija