Politika

Gašić: Radimo na izradi novog Zakona o unutrašnjim poslovima i policiji

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2023

-

15:11

Gašić: Radimo na izradi novog Zakona o unutrašnjim poslovima i policiji
Bratislav Gašić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da se vrlo intenzivno radi na izradi novog Zakona o unutrašnjim poslovima i policiji.

On je u Beogradu, odgovarajući na pitanje novinara kada će policija dobiti direktora, rekao da se radi na izradi novog zakona sa svim nevladinim organizacijama, vladinim organizacijama i svima koji su na bilo koji način pokazali želju da u tome učestvuju.

"Nama je uređenje radnih odnosa u MUP-u najbitnije tim zakonom, a onda naravno i sve ostalo što će doprineti bezbednosti građana Srbije", rekao je Gašić.

Dodao je da se veoma intenzivno radi na novoj sistematizaciji i organzaciji, novoj raspodeli, te da se, između ostalog, radi na tome da i žandarmerija bude deo specijalnih snaga Srbije. Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima izazvao je dosta polemika u javnosti, a posebno deo koji se odnosi na odredbu kojom bi se policiji omogućio ulazak u stan bez naloga suda, zbog čega je nacrt povučen iz procedure usvajanja, kako bi se na njemu dalje radilo kroz široke konsultacije.

Gašić je danas, zajedno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, obišao renovirane prostorije Uprave za strance u SIV-u 3.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija