Politika

Vučić nastavio bilateralne susrete u Minhenu: Sastao se sa Kovačevskim i Brantner

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2023

-

09:31

Vučić nastavio bilateralne susrete u Minhenu: Sastao se sa Kovačevskim i Brantner
Aleksandar Vućić i Franciska Brantner - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas sa razgovorima na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, a susreo se sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Nemačke Franciskom Brantner, kao i premijerom Severne Makedonije Dimitom Kovačevskim.

Vučić je razgovor sa Brantner ocenio kao odličan.

"Odličan sastanak sa Franciskom Brantner i nastavak razgovora o konkretizaciji projekata o kojima smo govorili u Beogradu u septembru prošle godine", naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

On je dodao da je akcenat bio na zelenim investicijama, ali i na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike.

Vučić sastao se otom sastao sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Teme razgovora bili su saradnja, razvoj i novi projekti, objavio je Vučić na Instagramu "buducnostsrbijeav", uz fotografije sa sastanka.

"Sa prijateljem Dimitrom Kovačevskim uvek i na svakom mestu o saradnji, razvoju, novim projektima. Pred nama je izazovna godina, ali i mnogo prilika koje smo spremni da iskoristimo na dobrobit građana", naveo je Vučić i dodao: "Nemamo mi vremena za filozofiranje o teškoj situaciji, mora da se radi i da se ide napred".

Podsetimo, predsednik Srbije je rekao da je u Minhenu na marginama bezbednosne konferencije imao niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima i da je Srbija naišla na poštovanje SAD, Nemačke, Francuske, Velike Britanije i Grčke.

On je rekao da je dobro što je Srbija prisutna u Minhenu i što može da objasni svoju poziciju, a istakao je i da se sutra očekuje nastavak razgovora sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija