Politika

Kurti: Ne prihvatam Vašingtonski sporazum, smatram ga neustavnim

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2021

-

17:31

Kurti: Ne prihvatam Vašingtonski sporazum, smatram ga neustavnim
Kurti: Ne prihvatam Vašingtonski sporazum, smatram ga neustavnim - Copyright Tanjug AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas tokom skupštinske rasprave da ne prihvata Vašingtonski sporazum i da ga smatra neustavnim.


On je optužio prethodnog premijera Avdulaha Hotija za potpisivanje sporazuma, navodeći da je počinio protivustavan čin kada je obećao jednogodišnji moratorijum na apliciranje u međunarodnim organizacijama, prenosi Gazeta ekspres.

Tanjug AP/Visar Kryeziu

 

Kako je rekao, bilo je dovoljno razgovora o sporazumu potpisanom 4. septembra prošle godine.

"Neposredni efekat te obaveze nije ono što se dogodilo nakon potpisivanja, već što je prethodilo potpisivanju, a to je otvaranje vrata Bele kuće za predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je ranije Kurti.

"Sporazum sa Crnom Gorom o demarkaciji neće biti sproveden"

Kurti je takođe izjavio da Sporazum o demarkacijom sa Crnom Gorom neće biti sproveden kako je ratifikovan 2018. godine. On je podsetio je da Komisija za demarkaciju više nema mandat i dodao da kada bude formirana nova, sva nerešena pitanje će se rešavati putem posebnih mehanizama.

Tanjug AP/Visar Kryeziu

 

Odgovarajući na poslanička pitanja, Kurti je rekao da će se potruditi da ispravi sve ono što je nepravedno i pogrešno učinjeno 2018. godine kada je ratifikovan taj sporazum.


“Koristiću mehanizme, čim budem mogao, koliko god budem mogao, kako bih ispravio strašne i fatalne greške koje ste napravili", naveo je Kurti, preneli su podgorički mediji.

Preporuka za vas

Vučić o isteku roka iz Vašingtonskog sporazuma: Postupićemo u skladu s interesima Srbije; Ambasada SAD: Jerusalim je glavni grad Izraela

Komentari (0)

Srbija