Politika

Vučić u razgovoru s Fon der Lajen o dijalogu: Srbija privržena traganju za kompromisom uz jasno navedena ograničenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/03/2023

-

13:08

Vučić u razgovoru s Fon der Lajen o dijalogu: Srbija privržena traganju za kompromisom uz jasno navedena ograničenja
Ursula fon der Lajen i Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u telefonskom razgovoru s predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razmenio mišlјenja o aktuelnoj situaciji u regionu, nastavku evrointegracionog puta Srbije, neophodnim reformama, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je predsednicu EK obavestio o stanju dijaloga Beograda i Prištine i istakao da Srbija ostaje privržena razgovorima pod pokroviteljstvom EU i pronalaženju kompromisnog rešenja za normalizaciju odnosa, uz jasno navedena ograničenja, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti i širenja saradnje u regionu.

 

 

 

Vučić je, kako se navodi, izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji, kao i na ličnoj posvećenosti koju predsednica Komisije fon der Lajen pruža evropskom putu naše zemlje.

On je, kako stoji u objavi, istakao odlučnost Srbije da nastavi reformske procese u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji. Predsednica EK je, navodi se, naglasila da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija