Politika

Vučević: U Narodni pokret za Srbiju dobrodošli svi koji su za suverenu državu

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2023

-

11:54

Vučević: U Narodni pokret za Srbiju dobrodošli svi koji su za suverenu državu
Vučević: U Narodni pokret za Srbiju dobrodošli svi koji su za suverenu državu - Copyright mod.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da je Narodni pokret za Srbiju, čije je formiranje predsednik Aleksandar Vučić najavio za kraj maja ili početak juna, nadstranački i da su u njemu dobrodošli svi koji Srbiju vide kao stabilnu i suverenu državu.

Vučević je istakao da pokret treba da ujedini i različite političke stranke, ali i ljude koji nisu članovi partija, kao i da je to pokret, pre svega, za budućnost države i naše dece.  

Vučević je za RTS najavio da će Skupština SNS-a 27. maja odlučivati, između ostalog, i o predlogu predsednika Aleksandra Vučića za formiranje Narodnog pokreta za Srbiju krajem maja ili početkom juna.

"Da SNS pozove sve one koji vide Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu, u kojoj žele da Srbija donosi odluke vodeći računa o svojim državnim i nacionalnim inetersima, a ne slušajući diktate sa jedne, druge ili neke treće strane, sedeći na svojoj stolici i misleći svojom glavom – da se ujedine u jedan nadstranački pokret, front za odbranu Srbije pre svega u periodu koji je pred nama imajući u vidu sve ono što se dešava u svetu, a i pritiske kojima je izložena Srbija", ukazao je Vučević. 

Prema njegovim rečima, Narodni pokret za Srbiju treba da ujedini organizacije, udruženja, pojedince, intelektualce, zanatlije, privrednike, radnike, zemljoradnike – sve one koji žele zaista da budu deo prodržavnog srpskog pokreta, ali ne isključujući nijednu naciju koja je deo stanovništva Republike Srbije.

Vučević je ukazao da je potreban državni i nacionalni konsenzus da bi Srbija izdržala pritiske u vezi sa Kosovom i Metohijom, sukobom u Ukrajini i drugim pitanjima, napominjući da nadstranački pokret neće gasiti političke stranke.

On je rekao da su u pokret dobrodošli svi oni koji vide Srbiju kako je predstavio predsednik Vučić.

Vučević je rekao da osnivanje pokreta nije uvod u vanredne parlamentarne izbore, ali da to ne znači da neće biti parlamentarnih izbora sa lokalnim i pokrajinskim ili kad god. 

Povodom posete Beogradu specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka u ponedeljak i utorak, Vučević je istakao da Srbija nikada nije bežala od razgovora i da su svi dobrodošli.

Vučević je ukazao da je pitanje svih pitanja gde se stiglo sa  Zajednicom srpskih opština, a da se onda dalje može razgovarati o svim drugim temama, osim o priznanju nezavisnosti i ulasku  Kosova u UN.

Mediji prenose da bi 18. mart, za kada je u Ohridu, u Severnoj Makedoniji najavljen sastanak na visokom nivou, mogao biti "Dan D" u razgovorima Beograda i Prištine, a Vučević povodom toga kaže da se po ko zna koji put to pominje, ali da tog dana nema, već da ima mnogo teških dana i mnogo složenih razgovora, diplomatije, odbrane državnih i nacionalnih interesa.
 

Komentari (0)

Srbija