Politika

Pokret socijalista protiv sankcija Rusiji: Očekujemo da ministar Basta podnese ostavku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/03/2023

-

19:03

Pokret socijalista protiv sankcija Rusiji: Očekujemo da ministar Basta podnese ostavku
Pokret socijalista protiv sankcija Rusiji: Očekujemo da ministar Basta podnese ostavku - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Pokret socijalista (PS) saopštio je danas da očekuje da ministar privrede Rade Basta podnese ostavku, posle izjave da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji.

"Pokret socijalista je pouzdan i hrabar saborac SNS-a, ali neće nikada otćutati, niti podržati novu Zoranu Mihajlović, makar se ona zvala i Rade Basta. Sada kada nam je potrebno jedinstvo, Basta traži da se Vlada Srbije javno deli po pitanju njegovog zalaganja za pridruživanje nelegalnim sankcijama Ruskoj Federaciji", navedeno je u saopštenju.

"Ako ministar za privredu nije ekspert nego političar, neka ide kod Đilasa i ostalih dosovaca koji su kao i on za raskidanje privrednih, bratskih i prijateljskih veza sa zvaničnom Moskvom i ruskim narodom", ističe PS.

Naročito je sramotno, ocenjuje PS, što se Basta skriva iza leđa predsednika Srbije da bi podrio nezavisnost i neutralnost koju Aleksandar Vučić brani i od stranaca, ali i od ovakvih domaćih kukavica.

"Očekujemo od Baste da će ličnom ostavkom u Vladi Srbije pokazati koliko mu je zaista stalo do onoga što traži, ako od drugih ministara ne dobije podršku za njegovu borbu protiv nezavisne i neutralne slobodarske politike naše Srbije", kaže se u saopštenju,

"Pokret socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin, protiv je uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji", poručili su u Pokretu socijalista reagujući na izjavu Radeta Baste da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji.

Vulin formalno nije na čelu PS od svog izbora na čelo BIA, krajem prošle godine.

Na izjavu su reagovali i u Jedinstvenoj Srbiji čiji je Basta član  tvrdnjom da je u pitanju lični stav baste a ne stranke.

"JS je protiv uvođenja sankcija bilo kome i naš stav je da je rešenje tog problema da rat u Ukrajini prestane sad i odmah i da se problemi reše za pregovaračkim stolom", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik JS Dragan Marković Palma.

 Koalicioni partner JS i predsednik SPS Ivica Dačić  ponovio je danas da ta stranka čvrsto podržava stav Saveta za nacionalnu bezbednost, utvrđen još prošle godine, da Srbija osuđuje kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali da nije za uvođenje sankcija Rusiji.

"Tu politiku koju javnu iznosi i vodi predsednik Aleksandar Vučić, Socijalisticka partija Srbije čvrsto podržava, poštujući da je nacionalni interes Srbije i njena budućnost naš prioritet", rekao je Dačić

Komentari (0)

Srbija