Politika

Vesić: Narodni pokret odgovor na izazove sa kojima se suočava Srbija

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2023

-

12:19

Vesić: Narodni pokret odgovor na izazove sa kojima se suočava Srbija
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Narodni pokret za Srbiju je odgovor na izazove sa kojima se suočava naša zemlja, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da izazovi sa kojima se suočavamo nisu čisto poltički i da mi sada rešavamo problem, odnosno otvoreno pitanje koje postoji barem 150 godina, a to je pitanje KiM, i da je vreme da se to pitanje reši.

"To nije čisto političko, već nacionalno pitanje i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da okupi što veći broj stranaka, udruženja, uglednih pojedinaca koji bi mogli da daju svoj doprinos da se sačuva Srbija i naši nacionalni interesi", rekao je Vesić.

On je dodao da to ne znači da će oni koji budu bili u pokretu isto misliti po svim drugim pitanjima i da će stranke koje budu bile u pokretu biti ugašene.

"SNS će biti avangarda tog pokreta i činiti njegovu snagu, ali naravno da su nam potrebi svi ljudi koji žele da se sačuva država i to je nešto što je suština ovog pokreta i na čemu će se sigurno raditi", istakao je Vesić.

Naveo je da se Vučić uvek u svojoj političkoj karijeri trudio da dobije što širu podršku za svoje političke ciljeve.

"Mi smo SPS uzimali u vladu i kada nam matematički ta stranka nije bila potrebna jer smo želeli da imamo što više stranaka koje su okupljene oko državotvornih ciljeva. Tako je i sa ovim pokretom", rekao je Vesić.

"Nama je važno da se okupi što više političkih stranaka, pojedinaca i udruženja građana i da zajednički pokažemo da nam je Srbija iznad svega jer, nažalost, postoje političke stranke i pojedinci koji pokušavaju da politički profitiraju na temi KiM" zaključio je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija