Politika

Protest vlasnika beogradskih splavova koji nisu prošli licitaciju

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2023

-

17:50

Protest vlasnika beogradskih splavova koji nisu prošli licitaciju
Protest vlasnika beogradskih splavova koji nisu prošli licitaciju - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnici splavova na Savskom keju u Beogradu, koji nisu prošli licitaciju za zakup mesta okupili su se danas na Ušću odakle su krenuli, kako su rekli, u protestnu vožnju do kuće gradonačelnika Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi kako bi izrazili nezadovoljstvo rešavanjem njihovog statusa.

Pravna zastupnica vlasnika splavova Vesna Josić rekla je za Tanjug da su se vlasnici splavova odlučili na protest zbog toga što, kako tvrdi, sa Šapićem nisu uspeli da uspostave nikakav kontakt uprkos mnogim pokušajima.

"Tražili smo da sednemo i porazgovarama. Da ukažemo i njemu na ono što pričamo u medijima da su propisi koji se primenjuju nezakoniti", rekla je Josić.

Josić tvrdi da je tokom sprovođenja konkursa prekršena procedura, a da su žalbe vlasnika splavova, na prekršenu proceduru odbijene. Ističe da vlasnici splavova ne mogu da poseduju lokacijske dozvole, jer ih, kako tvrdi "Grad ne izdaje već 20 godina", a da im pritom gradonačelnik govori da su nelegalni.

Vlasnik sportskog objekta X team Aleksa Mašić rekao je za Tanjug da žele da ukažu na problem sa kojim se suočavaju i da na konkursu njegov objekat nije mogao ni da učestvuje jer je bilo naglašeno da mogu da učestvuju samo ugostiteljski objekti i preduzetnici, a ne i sportska udruženja, kao i da ne traže besplatno mesto.

Komentari (0)

Srbija