Politika

Zdravko Ponoš počeo prikupljanje potpisa za formiranje stranke

Komentari

Autor: Fonet

25/03/2023

-

12:46

Zdravko Ponoš počeo prikupljanje potpisa za formiranje stranke
Zdravko Ponoš počeo prikupljanje potpisa za formiranje stranke - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Srbija centar (SRCE) počeo je prikupljanje potpisa za formiranje stranke.

Predsednik Pokreta Zdravko Ponoš rekao je novinarima da se stranka formira da bi izašli u političku utakmicu protiv aktuelne vlasti i da veruju da ima dovoljno raspoloženja u javnosti, jer neko mora da se bori.

Kako je rekao, stranka nije cilj, već sredstvo. On je naveo da godinu dana posle izbora Srbija nije bolje mesto za život, niti država blagostanja, već država nestajanja, jer ljudi imaju manje novca, u zemlji je manje madih ljudi, a Kosovo je dalje nego pre godinu dana.

"Ništa od predizbornih obećanja ove vlasti nije ispunjeno, neki su se s tim pomirili, neki su se pridružli, neki su odlučili da odu, a mi smo odlučili da se borimo i do sada smo to radili u formi pokreta, a sada smo odlučili da promenimo formu i da je prilagodimo za predstojeće izbore, kad god oni da budu", rekao je Ponoš.

Fonet/Ana Paunković

 

Na pitanje ko je njihova ciljna grupa, Ponoš je rekao da mogu da krenu od birača koji su podržali njegovu predsedničku kandidaturu, odnosno tvrdo opoziciono telo, ali da veruje da ima mnogo razočaranih "mekih" birača vlasti, jer vide da je to bila "jedna velika prevara".

On je dodao da je prikupljanje potpisa nešto što ih čini vidljivim i deo je političke kampanje. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija