Politika

Šalja napustio sudnicu jer se osetio ''uznemireno'', prati suđenje iz pritvora

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2023

-

19:20

Šalja napustio sudnicu jer se osetio ''uznemireno'', prati suđenje iz pritvora
Šalja napustio sudnicu jer se osetio ''uznemireno'', prati suđenje iz pritvora - Copyright Printskrin/Youtube/RTK

veličina teksta

Aa Aa

Advokat koji pred Specijalnim sudom u Hagu brani optuženog za ratne zločine, bivšeg člana OVK Pjetra Šalju, saopštio je da je njegov klijent danas napustio sudnicu, jer se ''osećao uznemireno i potrebno mu je da se smiri''.

Kako prenosi Dukađini, Šaljin pravni tim saopštio je da bi on trebalo da prati dešavanja u sudnici iz pritvorske jedinice.

"Šalja ne želi da ostane ovde, odriče se svog prava, traži da ga zastupamo, ali želi da se vrati u pritvor, jer treba da se smiri. Verujemo da je najbolje i za njega, i za sve, da se vrati, pa bih vas zamolio da razmotrite zahtev da se vrati u pritvor i da prati sednicu putem video veze", rekao je njegov advokat.

Sudija je zatražila od odbrane da pre svake sednice pošalje obaveštenje u slučaju da Šalja ne želi da bude fizički u sudnici.

"Pretresno veće ima ovlašćenje da naredi Šalji da fizički učestvuje na svakoj sednici, kad god sud proceni da je njegovo fizičko prisustvo neophodno ili kada je to predviđeno propisom. Shodno tome, odobravamo zahtev Šalje da danas u raspravi učestvuje iz pritvorskog centra", rekla je ona.

Dukađini podseća da je bivši pripadnik OVK Pjetro Šalja optužen za zločine nad pritvorenicima u albanskom gradu Kukešu 1999. i da se tereti za proizvoljno lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo.

Suđenje Šalji pred Specijalizovanim većem Kosova u Hagu počelo je 21. februara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija