Politika

Brnabić: Srbija čeka deset godina na stvaranje ZSO, Priština da uradi svoj deo posla

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2023

-

14:14

Brnabić: Srbija čeka deset godina na stvaranje ZSO, Priština da uradi svoj deo posla
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija 10 godina čeka na formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i da Priština treba da uradi svoj deo posla kada je o tome reč.

Ona je, komentarišući izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, u kojoj je on rekao da nakon dogovora Prištine i Beograda u Ohridu 18. marta treba započeti proces implementacije, rekla da je prošla čitava decenija od potpisivanja Briselskog sporazuma.

"Za tri dana, 19. aprila, navršava se tačno 10 godina, cela decenija od potpisivanja Briselskog sporazuma. Čekamo 10 godina da Priština uradi svoj deo posla, 10 godina da se formira Zajednica srpskih opština. Učinite to", napisala je Brnabić na svom nalogu na Tviteru.

Kurti je ranije danas na Tviteru napisao da ono što je dogovoreno između Beograda i Prištine treba da se u potpunosti sprovede, bez delimične implementacije i kašnjenja.

"Proveli smo poslednje dve godine u Briselu razgovarajući o pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije. 18. marta u Ohridu visoki predstavnik EU Žozep Borelj je zvanično objavio dogovor. Ono što je dogovoreno treba u potpunosti da se sprovede. Bez delimične implementacije i bez kašnjenja", naveo je Kurti na Tviteru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija