Politika

Ministarka Grujičić u Goraždevcu: Za Srbe u Metohiji neophodno zapošljavanje kadrova i prisustvo pedijatra

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2023

-

18:24

Ministarka Grujičić u Goraždevcu: Za Srbe u Metohiji neophodno zapošljavanje kadrova i prisustvo pedijatra
Ministarka Grujičić u Goraždevcu: Za Srbe u Metohiji neophodno zapošljavanje kadrova i prisustvo pedijatra - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

veličina teksta

Aa Aa

Tokom posete Domu zdravlja u Goraždevcu konstatovala je da ima potrebe za zapošljavanjem novih kadorova, novom kompjuterskom opremom, kao i da je neophodno i prisustvo pedijatra bar jednom ili dva puta u mesecu.  

''Zapošljavanje u svakom slučaju, jer ovaj Dom zdravlja u Goraždevcu pokriva jedno četiri, pet sela. Pored toga, ljudi imaju ideju za jednu reorganizaciju i formiranje jednog zdravstvenog centra koji će pokriti i Dom zdravlja u Istoku, odnosno Osojanu, i ove praktično sada već ustanove koje više i ne funkcionišu, i to zaista treba na pravni način rešiti. Sa druge strane i direktorka je praktično žena koja ispunjava sve uslove za penziju“, rekla je Grujićić.  

Dodala je da je potrebno proširiti kadrovski plan, posebno sa srednjim kadrom.

''Jer ovde ima srednjeg kadra koji je nama potreban i potrebna su nam još dva portira, potreban nam je još jedan vozač, potreban je informatičar, ne mora da bude visoko obrazovan, ali neko ko može da održava mrežu. Potrebno je nabaviti kompjutere, jer ovi su dosta stari“, istakla je Grujičić. 

Tanjug/Dopisnik KiM

 

Prilikom obilaska Doma zdravlja uvidela je da ima potrebe i za novim ulatrazvučnim aparatom.  

''Kolege treba da prođu edukaciju, videćemo to na Midicinskom fakultetu u Beogradu ili u Kosovskoj Mitrovici, da makar orijentaciono mogu da naprave i još su neke investicije u pitanju, da eventualno bude nekakav rendgen aparat, videćemo još, imaju EKG novi, imaju defibrilator.

Što se prostora tiče, prostor je odličan, može se možda još malo bolje iskoristiti, pogotovo kada su pacijenti u pitanju“, rekla je ministarka.

Tokom današnjeg dana Grujičić je obišla i domove zdravlja u Orahovcu i Velikoj Hoči.  

Završnog dana posete Kosovu i Metohiji ministarka zdravlja će obići zdrastvene ustanove u Štrpcu, Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija