Politika

Nemački ambasador u Prištini: Potrebna hitna primena sporazuma Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2023

-

19:56

Nemački ambasador u Prištini:  Potrebna hitna primena sporazuma Beograda i Prištine
Nemački ambasador u Prištini, Jern Rode - Copyright Ambasada Nemačke u Prištini

veličina teksta

Aa Aa

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode izjavio je danas da je u potpunosti saglasan sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da je potrebna hitna primena svih tačaka dogovora Beograda i Prištine.  

"U potpunosti sam saglasan - hitno je potrebna puna primena svih tačaka sporazuma Kosova i Srbije", naveo je Rode na Tviteru.  

On je podelio objavu Kurtija, koji je na Tviteru naveo da ono što  je dogovoreno između Beograda i Prištine treba da se u potpunosti sprovede, bez delimične implementacije i kašnjenja.

"Proveli smo poslednje dve godine u Briselu pregovarajući o pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije. Dana 18. marta u Ohridu visoki predstavnik EU Žozep Borelj je zvanično objavio dogovor. Ono što je dogovoreno treba sada da se primeni -  hitno i u potpunosti. Bez delimične implementacije i bez kašnjenja", naveo je Kurti na Tviteru.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije danas je, komentarišući izjavu Kurtija, rekla a da Srbija 10 godina čeka na formiranje Zajednice srpskih opština i da Priština treba da uradi svoj deo posla kada je o tome reč.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija