Politika

Lajčak: Na sastanku u Briselu glavne teme prvi nacrt statuta ZSO i pitanje nestalih

Komentari

Autor: Tanjug

23/04/2023

-

23:24

Lajčak: Na sastanku u Briselu glavne teme prvi nacrt statuta ZSO i pitanje nestalih
Lajčak: Na sastanku u Briselu glavne teme prvi nacrt statuta ZSO i pitanje nestalih - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da će na sastanku 2. maja u Briselu, na kojem bi trebalo da učestvuju srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, glavne teme biti prvi nacrt statuta Zajednica srpskih opština i pitanje nestalih osoba.

Sumirajući proteklu nedelju, Lajčak je rekao da je ovo vreme intenzivnih priprema i da će, posle Ohrida, ovo biti prvi sastanak Beograda i Prištine na visokom nivou.

"Očekujemo da će obe strane doći u Brisel dobro pripremljene i da su poptuno posvećene fazi implementacije", naveo je Lajčak na Fejsbuku.

On je dodao da se ranije ove nedelje u Briselu sastao sa komandantom Kfora Anđelom Ristućom kako bi obavestili jedan drugog o oblastima odgovornosti.

"Cenim našu blisku saradnju i njegov vredan uvid u bezbednosnu situaciju na Kosovu, konkretno na severu. Takođe sam se sastao sa predsednikom Sektora za spoljne odnose Evropskog ekonomskog i socijalnog odbora (EESC) Dimitrisom Dimitrijadisom. Zahvalan sam za njegovo interesovanje i podršku dijalogu, i cenim praktične napore EESC u ohrabrivanju dijaloga i saradnji u ostvarenju napretka naših zajedničkih ciljeva na Zapadnom Balkanu", istakao je Lajčak.

Nova runda dijaloga između Beograda i Prištine na najvišem nivou biće nastavljena 2. maja, kada će se u Briselu sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti uz Lajčakovo posredovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija