Politika

Simić sa francuskim zvaničnicima o izborima: "Ogoljena okupacija severa"

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2023

-

14:50

Simić sa francuskim zvaničnicima o izborima: "Ogoljena okupacija severa"
Igor Simić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić razgovarao je danas sa zamenikom šefa odeljenja za Balkan francuskog Ministarstva spoljnih poslova Nikolom Fajom i francuskim ambasadorom u Prištini Olivijeom Geroom kojima je rekao da su u nedelju održani nelegalni, nelegitimni i nedemokratski izbori.

On je na svom Fejsbuku napisao i da im je rekao da nema razloga da međunarodni predstavnici govore da im je žao jer su Srbi bojkotovali izbore, već da je za žaljenje što su međunarodni predstavnici upoznati sa svim problemima, a nisu ništa preduzeli da ih reše.

Dodao je i da su za žaljenje i potezi Prištine i Aljbina Kurtija koji su Srbe naterali da napuste kosovske institucije i bojkotuju ove lažne izbore.

"Istakao sam da je nedelja protekla mirno jer su Srbi na severu poslušali apele rukovodstva Srpske liste i predsednika Aleksandra Vučića, a ne zato što je Kurti poslao desetine svojih policajaca na sever", rekao je Simić.

Simić je saopštio i da je naglasio da je rezultat ovih izbora ogoljena okupacija severa bez kozmetičkih primesa, kao i da je povratak Srba u institucije nemoguć dok se ne ispune zahtevi srpskog naroda, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalnih jedinica sa severa Kosova i Metohije koje svakodnevno maltretiraju srpski narod..

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija