Politika

Brnabić: Srbija posvećena ostvarenju cilja klimatske neutralnosti do 2050. godine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/07/2021

-

18:11

Brnabić: Srbija posvećena ostvarenju cilja klimatske neutralnosti do 2050. godine
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je, u razgovoru sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za energetsku diplomatiju Kurtom Donelijem, istakla da je Srbija usvojila nekoliko važnih zakona iz oblasti rudarstva i energetike koji će značajno uticati na "zelenu tranziciju".

Brnabić je rekla da se značajna sredstva ulažu u ugradnju filtera u srpskim fabrikama, što bi trebalo da dovede do smanjenja zagađenje vazduha i životne sredine, s obzirom na to da građani brinu za svoje životno okruženje, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je naglasila da je Srbija posvećena ostvarenju cilja klimatske neutralnosti do 2050. godine, a Doneli je rekao da u potupnosti ohrabruje Beograd da pruži pun doprinos u borbi protiv klimatskih promena.

Doneli je dodao da je nova američka administracija među glavne ciljeve postavila oblast energetike, posebno energetsku sigurnost i koncept energetske pravičnosti, kako bi građani širom sveta imali dovoljno energije i stvorili uslove za kreiranje novih i boljih poslova i radnih mesta.

Komentari (0)

Srbija